Digital Storytelling and AI in the Classroom:
Emerging technologies in English teaching

On 13th July 2024, the ELE’S 6th e-Resources Roundtable Event, focusing on emerging technologies in English teaching. Topics include Generative AI-assisted, evidence-informed use of L1 in L2 classrooms, Gen AI and Micro-learning, and making English reading and writing fun for junior primary students with eBooks.

 

 

SCHEDULE

  • Focus: Digital Storytelling and AI in the Classroom: Emerging Technologies in English Teaching
  • Date: July 13th, 2024 (Saturday)
  • Time: 09:30 a.m. - 12:00 noon (Hong Kong Time)
  • Duration: 2 hours 30 minutes
  • Mode: Webinar (via Zoom) – Link will be sent after registration
  • Participants can request a Roundtable PDP certificate during registration

RUNDOWN

Time  Rundown Notes

9:30 a.m.

(10 minutes)

Introduction and group photo News, Projects, Participation/Question Format

9:40 a.m.

(30 minutes)

Sharing 1:
Mr WONG, Ka Ho Denis
Lecturer, EdUHK
Topic: Making English Reading and Writing Fun with eBooks

10:10 a.m.

(20 minutes)

Sharing 2:
Ms YUNG, Fiona
Vice Panel Chair, HKUGAPS
Topic: Integrating A.I. into Education: Pathways to Smarter Teaching

10:30 a.m.

(20 minutes)

Sharing 3:
Dr MOORHOUSE, Benjamin Luke
Assistant Professor, HKBU

Topic: Generative AI-assisted, Evidence-informed Use of L1 in L2 Classrooms

10:50 a.m. (10 minutes break)

11:00 a.m.

(30 minutes)

Sharing 4:
Dr KOHNKE, Lucas

Senior Lecturer, EdUHK
Topic: Gen AI and Micro-learning Activities

11:30 a.m.

(30 minutes)

Roundtable Discussion and Closing
(Dr TAYLOR, Timothy William)
Roundtable Members:
Mr WONG, Ka Ho Denis
Ms YUNG, Fiona
 Dr KOHNKE, Lucas
Dr TAYLOR, Timothy William

 

SIGNUP

Sign up here. Registered participants will be issued a Certificate of Participation upon request.

INQUIRIES

For any inquies, you can either -

- contact Betty at yshen@eduhk.hk / 2948 7609 or Annie at aiyung@eduhk.hk / 2948 7242

- or leave comments below